Horsens er en by med en rig historie, der har udviklet sig til et kulturelt centrum i Østjylland. Med en fortid som fængselsby og en moderne fremtid fyldt med koncerter, teaterforestillinger og underholdning, er Horsens en by, der formår at kombinere det historiske med det underholdende. Uanset om du er til kunst, kultur eller god gammeldags humor, er der masser af oplevelser i Horsens, som gør et besøg værd. Særligt i 2024 er der ekstra god grund til at tage turen, når Ørkenens Sønner gæster byen med deres nye show “Fingeren på pølsen”.

Her finder du Ørkenens Sønner Horsens.

Historiske oplevelser i Horsens

Horsens har gennem århundreder været en vigtig by i Danmark, og det afspejles i de mange historiske seværdigheder, du kan opleve. Byen er især kendt for sit tidligere statsfængsel, som nu er omdannet til et af landets mest unikke museer.

1. Fængslet i Horsens

Et af de mest markante vartegn i Horsens er uden tvivl det gamle fængsel, der nu fungerer som Fængslet – et museum og oplevelsescenter, der fortæller historien om livet bag tremmer. Fængslet var aktivt indtil 2006 og husede nogle af Danmarks mest berygtede fanger. I dag kan du som besøgende udforske cellerne, fangegården og fængselskøkkenet, og du kan lære om, hvordan det var at sidde inde i Danmarks hårdeste fængsel. Det er en intens, men utrolig spændende oplevelse, der giver et indblik i et liv, de fleste af os heldigvis aldrig oplever.

Fængslet er ikke kun et museum. Det er også en moderne kulturinstitution, der er vært for koncerter, kunstudstillinger og events året rundt. Flere kendte internationale kunstnere har optrådt her, og fængslets rå omgivelser gør det til en helt speciel oplevelse at deltage i.

2. Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum er et andet højdepunkt for dem, der sætter pris på kunst og kultur. Museet huser en imponerende samling af moderne dansk kunst og har skiftende udstillinger med både danske og internationale kunstnere. Det er især kendt for sin samling af værker af kunstneren Michael Kvium, der oprindeligt er fra Horsens. Kviums værker udforsker ofte det groteske og absurde, og hans stil har gjort ham til en af de mest anerkendte danske kunstnere.

Besøget på kunstmuseet kan kombineres med en tur i den smukke park Lunden, der ligger tæt på. Her kan man tage en afslappende gåtur og nyde den grønne oase midt i byen.

Aktiviteter for hele familien

Horsens er også et fantastisk sted at besøge, hvis du rejser med børn. Byen har flere familievenlige attraktioner, som både underholder og lærer de små noget nyt.

1. Naturstier og Horsens Fjord

Horsens er omgivet af smuk natur, og du kan nemt kombinere byens oplevelser med en tur ud i det fri. Horsens Fjord byder på fantastiske muligheder for at sejle i kajak, tage på fisketur eller bare nyde en stille dag ved vandet. Området omkring fjorden er ideelt til vandre- eller cykelture, og du kan opleve skove, bakker og det rige dyreliv.

2. Aqua Forum

For dem, der er til sjov og afslapning, er Aqua Forum et godt sted at tage hen. Dette moderne badeland har både store vandrutsjebaner, bassiner for både store og små samt et wellnessområde, hvor du kan koble helt af. Det er perfekt til en familiedag eller hvis du bare har brug for en pause fra sightseeing og vil have lidt sjov i vandet.

Ørkenens Sønner – “Fingeren på pølsen” i Horsens

Selvom Horsens har masser af kultur og historie, skal man ikke glemme byens skarpe sans for humor og underholdning. I 2024 får du en helt særlig mulighed for at opleve den danske komikgruppe Ørkenens Sønner, når de bringer deres nyeste show “Fingeren på pølsen” til byen.

Ørkenens Sønner er kendt for deres plat humor, vanvittige sketches og deres evne til at kombinere ordspil med skøre påfund. Gruppen har gennem årene opnået kultstatus i Danmark, og deres shows er altid garant for latterkramper og uforglemmelige øjeblikke. “Fingeren på pølsen” lover at være endnu en klassiker, hvor ingen grænser overskrides for at få publikum til at grine.

Showet spilles i Horsens i efteråret 2024, og det er den perfekte anledning til at tage vennerne eller familien med til en aften fuld af grin. Ørkenens Sønners humor er både skarp og absurd, og deres optrædener trækker altid fulde huse. Så hvis du er til komik af den mere skøre slags, er dette en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Flere oplevelser i Horsens

Når du har grinet igennem til Ørkenens Sønner eller udforsket byens museer, er der stadig masser af andre oplevelser i Horsens at dykke ned i.

1. Horsens Teaterfestival

Hvis du besøger byen i september, kan du være heldig at opleve Horsens Teaterfestival, der hvert år præsenterer en bred vifte af teaterforestillinger for både børn og voksne. Festivalen tiltrækker både danske og internationale teatergrupper, og det er en fantastisk mulighed for at opleve teater i alle former og farver.

2. Horsens Ny Teater

Horsens Ny Teater er byens kulturelle hjerte, hvor du kan opleve alt fra musicals til koncerter og stand-up shows. Teatret er kendt for at præsentere store danske og internationale kunstnere, og der er altid et spændende program på plakaten. Efter forestillingen kan du nyde en middag i en af de hyggelige restauranter i byens centrum.

Afslutning

Horsens er en by, der byder på noget for enhver smag. Fra historie og kunst til smuk natur og sjove familieaktiviteter, er der masser at opleve. I efteråret 2024 er der desuden ekstra god grund til at besøge byen, når Ørkenens Sønner optræder med deres nye show “Fingeren på pølsen.” Så hvad enten du er til kulturelle eventyr eller skøre grin, er Horsens et oplagt valg til din næste tur. Planlæg din rejse nu og oplev alt, hvad byen har at byde på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *